Thuisverpleging Oudsbergen - Groepspraktijk
Voor inspuitingen van geneesmiddelen, vitamines … kan je bij ons terecht. Het is vaak moeilijk of niet mogelijk om jezelf een spuit te geven.
Wanneer u thuis moet herstellen van een operatie of door ouderdom minder beweeglijk bent, is het voor velen een drempel om hulp te vragen. Wij komen dan graag langs om u te helpen bij uw toilet. Dit kan dagelijks, meerdere keren per week of wekelijks gebeuren.
Wij helpen u bijvoorbeeld met het in en uit bed helpen, aan- en uitkleden, wassen aan lavabo, in douche of bad, haren wassen en kammen, scheren, hulp bij toilet bezoek,...
Dit kan voor tijdelijke of permanente hulp zijn, naargelang uw behoefte.
Kortom alles wat met een goede hygiëne te maken heeft, kan u aan ons overlaten.
Steeds met de nodige zorg, respect en discretie!
Percutane endoscopische gastrostomie of PEG is een techniek om een sondeslang in de maag te leggen via de buikwand. Deze dunne slang wordt gebruikt om een patiënt te voeden die geen voeding op de normale wijze tot zich kan nemen.
of
Een blaassonde is een soepel, dun buisje dat via de plasbuis tot in de blaas zit. Wanneer u met een blaassonde naar huis gaat, zit op dit buisje een kraantje dat de blaassonde kan afsluiten. Eventueel wordt daarop een leiding aangesloten waardoor de urine van de blaas kan aflopen tot in een urinezak.
Heeft u hulp nodig in deze verzorgin helpen we je graag verder.
Het doel van de zwachtelbehandeling is 'het vocht uit uw benen te zwachtelen' en daarmee ook genezing van eventuele wondjes te bevorderen. Elastische zwachtels geven druk op de bloedvaten, spieren en het lymfestelsel, waardoor aanwezig oedeem in uw benen wordt afgevoerd. Heeft u hiervoor hulp nodig dan helpen we je graag. Ook bij het aan en uitdoen van steunkousen kan je op ons rekenen.
Een poortkatheter of port-a-cath is een implanteerbaar hulpmiddel waarmee artsen gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot grote, diep gelegen aders in het menselijk lichaam. Het bestaat uit een door een siliconenrubberen membraan afgesloten injectiekamer waar een dun slangetje op is aangesloten. Wanneer uw hulp nodig heeft bij een spoeling, aan- afkoppelen helpen we je graag verder.
Palliatieve zorg is zorg die gericht is op palliatie, dat wil zeggen verzachting of verlichting. Het wordt meestal gebruikt als impliciet contrast met curatieve zorg, medisch en verzorgend handelen met als doel genezing te bereiken. Hier gaan we dus de patiënt zoveel mogelijk comfort bieden en pijn bestrijden. Ook werken we vaak met een spuitaandrijver om pijn en ongemakken te voorkomen.
Een correcte inname van je medicatie - de dosis en het tijdstip van inname - zijn belangrijk. Wij zetten medicatie voor je klaar, geven jou de voorgeschreven inspuitingen, dienen medicatie toe via de sonde of helpen jou bij de voorbereiding ervan.
Heb je graag hulp met je colostoma,
ileostoma of urostoma? Hier helpen we je graag verder mee op pad.
Kamp je met een kleine of grote, eenvoudige of eerder complexe, chronische of acute wonde? Wij helpen je graag bij jouw wondverzorging.
bloedafname: we zorgen ervoor dat de stalen na de bloedafname op een kwaliteitsvolle manier bij de klinische labo’s worden afgeleverd voor onderzoek. Hierbij volgen we de wettelijke richtlijnen inzake tijd, verpakking en temperatuur.
infuustherapie: je kan ons inschakelen voor zowel éénmalige, intermitente en continue toedieningen. Dit gebeurt altijd op vraag van de huisarts of medisch specialist (voorschrift). Het gaat hierbij over antibiotica, andere intraveneuze medicatie en totaal parenterale voeding (TPN).
euthanasielijn prikken: een verpleegkundige prikt de euthanisielijn aan en indien gewenst kan hij/zij de arts ondersteunen bij de opvolging. Dit doen we steeds in samenwerking met de vaste thuisverpleegkundige